Prakt. lékáren. 2019; 15(3): 172-177
Tato přehledová práce pojednává (1) o základních ukazatelích hyperglykemizující síly potravin, (2) o faktorech, které hyperglykemizující
sílu ovlivňují, (3) o metodách stanovení klasického a rozšířeného glykemického indexu, (4) o skupinách potravin
s nízkým, středním a vysokým GI a (5) o významu glykemického indexu při léčbě různých chorob a při sportu. Jsou uvedeny
poznatky z literatury i výsledky vlastních pozorování.
This review is dealing with (1) basic parameters of hyperglycaemic power of food products, (2) various factors influencing the
hyperglycaemic power of food, (3) methods of measurement of classical and extended glycaemic indexes (4) food products with
a low-, medium- and high glycaemic index and (5) input of the glycaemic index in treatment of various diseases and in physical
training. Important references and results of authors´ observations are included.
Zveřejněno: 10. říjen 2019 Zobrazit citaci